sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Luottovarusteeni: Hifistely tarvikkeet

Anu Vehviläinen (löydät esittelyn jutun lopusta) on lupautunut kirjoittamaan blogiimme sarjan "Luottovarusteeni" joka kattaa ainakin kuusi artikkelia.


Erilaisia vermeitä ei koiraharrastajalla voi koskaan olla liikaa, sillä eihän sitä milloinkaan tiedä mitä sattuu tarvitsemaan…

Niihin tilanteisiin missä haluan määrittää palkan sijainnin tarkasti tai olla varma että kädet ovat vapaana, on valintani magneettipallo. 


Valikoima on tälläkin saralla laajentunut viime vuosina paljon, itse olen tykästynyt nimenomaan näihin:
Magneetiksi tämä ja juurikin iso versio. Palloksi tämäitse käytän keskikokoista versiota. 





Magneettina käytän vahvempaa versiota jotta palkka pysyy varmasti menossa mukana ja voimakkuus riittää myös paksumpien vaatekerrosten lävitse. Extra-bonus tulee magneetin ylimääräisestä ”lärpäkkeestä” josta vetäen magneetti on helppo irrottaa vaikka on napakasti paikallaan.
Useiden magneettipallojen kestävyys tai kelpaaminen koiralle voi olla haasteellista, tämä pallomalli on kelvannut kaikille ja kestänyt hyvin käyttöä. 


Tilanteet joissa useimmiten käytän magneettipalloa ovat mm. tietyt seuraamisen paikkaan liittyvät harjoitukset sekä luoksetulon tai noudon palkkaus, halutessani palkan olevan näkyvillä. Palkka pysyy siellä missä pitää, eikä oma asento muutu palkan pitelemisen vuoksi. Erinomaisen kätevää mielestäni. Itse annan koiran napata pallon vapautuksen jälkeen itsenäisesti, mutta aivan yhtä hyvin pallon voi heittää koiralle. Oman kokemukseni mukaan, hifistelyyn ja asioiden viimeistelyyn loistavat pelit. 

Teksti: Anu Vehviläinen




Canis & Catus on tehnyt virallisesti yhteistyötä Anu Vehviläisen kanssa vuodesta 2015 alkaen. Tarviketoimittajana olemme toimineet hänelle yrityksen perustamisesta alkaen. 

Anulla on ollut rottweilereita vuodesta 1998 lähtien. Vuosien aikana hän on harrastanut mm. hakua ja metsäjälkeä, kunnes omaksi lajiksi lopulta valikoitui suojelu. 


IPO:ssa Anu on kisannut rwu Drago vom Tanneneckin kanssa kansallisella ja kansainvälisellä mestaruustasolla. Saavutuksia ovat mm. IFR IPO MM 2012 karsintojen voitto, paras C-osa IFR IPO MM-kisoissa Saksassa 2012, rottweilereiden IPO rotumestaruus 2013, IFR IPO MM-joukkuekulta 2013, SM15 SM 2013 IPO, SM11 2014 IPO ja NOM IPO joukkuekulta 2014. 


Drago on jäänyt jo eläkkeelle suojelukentiltä, tällä hetkellä Anu treenaa nuorta Giant vom Tanneneckia a.k.a ”Jätti”, tavoitteena on jonain päivänä kisaaminen IPO:ssa.

Omien koirien treenaamisen ohella Anu on toiminut koulutusohjaajana vuodesta 2003 lähtien. Ensin Oulussa SRY:n paikallisen alaosaston kentällä, niin perustottelevaisuutta kuin tapakoulutuksia ja vuodesta 2006 lähtien etelässä, osana Uudenmaan alaosaston toimintaa. Osaamisen ja kokemuksen karttuessa harrastusvuosien myötä, on Anu pitänyt koulutuspäiviä ja seminaareja erityisesti tottelevaisuudesta. 

Oman rodun ollessa rottweiler, on hänelle tullut niitä eniten vastaan, mutta myös monet muut pk-oikeudet omistavat rodut ovat tulleet tutuiksi. Kouluttajan hän on allrounder, kauniista hihnakäytöksestä kisatottelevaisuuden nyanssien hiomiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti